Interkerkelijk koor Born Again is in 2001 gestart door een enthousiaste groep mensen.

In het verleden hebben we aan verschillende kerkdiensten onze medewerking verleend, alsook aan een concert t.g.v. Afrika. Ook hebben we kerst-, jubileum- en andere concerten en sing-in 's georganiseerd. Zie enkele recente opnamens op www.youtube.com onder de naam Interkerkelijk Gospelkoor Born Again Putten.

Onder leiding van Eveline Kamphuis als dirigent werd er langzaam maar zeker vorm gegeven aan ons koor en zongen we voornamelijk gospel. Henk-Jan Velvis was in eerste instantie de begeleidende pianist. Na het vertrek van Eveline heeft Henk-Jan het dirigentschap overgenomen. Toen in juni 2008 Henk-Jan besloot ons koor te verlaten, is sinds oktober 2008 Rob van Surksum, wonende te Amersfoort, onze dirigent. Van origine is Rob operazanger. Hij is een virtuoos op zanggebied en trad regelmatig op met bekende artiesten zoals Jan Vayne en Martin Mans. Ons repertoire is inmiddels niet meer alleen gospel te noemen, het is breder maar nog altijd met een christelijke boodschap.

Uitgangspunt: Wij zijn een christelijk gemengd koor dat graag via het zingen ons geloof wil uitdragen. Serieus studeren vinden wij belangrijk maar ook gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel.

 

Wat zingen wij voor repertoire?

Van ‘God and God alone’ tot ‘Ik hoor bij U’. We zingen veel Engelstalig maar er is zeker ook ruimte en vooral ook vraag naar Nederlandstalige liederen. We worden bij uitvoeringen begeleid op piano.